Τι άλλο θα μάθεις;

Το μάθημα της Capoeira, μιας και έχει τις ρίζες της στην αφροβραζιλιάνικη κουλτούρα εμπλουτίζεται από τους δημοφιλείς δυναμικούς ρυθμούς της βραζιλιάνικης samba αλλά και τη μαγεία του αφρο-ινδιάνικου πολεμικού χορού maculele.

Samba

Είναι ο πιο δημοφιλής χορός στη Βραζιλία, που έγινε παγκοσμίως γνωστός από το καρναβάλι του Rio De Janeiro. Είναι ένας χορός που βασίζεται στη γρήγορη και ρυθμική κίνηση των ποδιών και της λεκάνης. Ο σαγηνευτικός ρυθμός και η μουσική παρασύρουν το σώμα σε κινήσεις γεμάτες ενέργεια, δυναμισμό και χάρη.

Samba de roda

Samba σε κύκλο «roda», όπου στο κέντρο χορεύουν samba είτε ένας σε σόλο είτε ένα ζευγάρι χορευτών. Οι χορευτές περνάνε από το κέντρο του κύκλου και καλούν με το σώμα τους, τον ή την παρτενέρ τους, ενώ τα μέλη του κύκλου κρατούν το ρυθμό και την ενέργεια της ομάδας με παλαμάκια και τραγούδι.

Maculele

Είναι ένα είδος χορού με αφρο-ινδιάνικες ρίζες, όπου οι συμμετέχοντες σε ζευγάρια ανά δυο χτυπούν τα ξύλα τους στο ρυθμό που δίνει το μουσικό όργανο atabaque και στους ήχους των παραδοσιακών τραγουδιών του maculele, αφροβραζιλιάνικης διαλέκτου.


Categories: Capoeira